Albums / Op Aarde Viering ♡ / 62 jaar op Aarde viering ♡

Gisteren was mijn moeder jarig; haar 62 jaar op Aarde viering!

Tijdens de after party in mijn bed, dacht ik na over hoe eigenlijk het in kaart brengen van tijd is ontstaan, wie op dat idee kwam en waarom. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van het waarom in hetgeen waar nieuwsgierige mensen zich al sinds mensenheugenis over buigen; het raadselachtige bestaan.

De Aarde doet er iets meer dan 365 dagen over om een hele baan om de zon te maken. Mijn moeder heeft dat 62 keer meegemaakt, wellicht vrij onbewust maar toch.

Er zijn kerfstokken gevonden die zo'n 2,5 miljoen jaar geleden zijn gebruikt om de dagen te tellen aan de hand van de maanfasen. Inmiddels richten wij onze kalender in op basis van een zonnejaar.

 

Wat ik zelf een fijn gevoel vind, is om de tijd, de naam van de dag en de maand zo vaak mogelijk even te vergeten. Zodat het leven, het leven kan zijn zonder gevangen te worden in een systeem of vorm. Dat het stroomt in plaats van afgebakend te zijn in een bedenksel. Ik hou van dat gevoel. Die ruimte en die vrijheid.

 

Want voorbij alle bedenksels, zitten we allemaal in hetzelfde schuitje; we leven op een planeet ergens in de ruimte. We maken allemaal mooie en minder mooie dingen mee. We verwonderen ons en vragen ons af; wat heeft ons hier gebracht. 
Wat zal er nog komen gaan.

 

Tijdens het samenzijn op mijn moeders op Aarde viering en ook op vele andere momenten heb ik wel eens het gevoel: "stop de tijd". We zijn samen en dat is zo kostbaar, en je weet; dit is niet voor altijd.

 

Toen Nelson steeds zieker werd, zei ik vaak tegen hem; ik zou je willen verstoppen zodat de ziekte en de dood je niet meer kunnen vinden. Ik wil voor altijd bij jou zijn.

Het leven bestaat uit zoveel verschillende lagen, zoveel om bij stil te staan, om misschien bang en onzeker over te zijn, maar vooral ook zoveel om je over te verwonderen. Soms vaar je een poosje op een bedenksel van het willen vasthouden, soms vaar je op overgave en vertrouwen.

De tijd neemt ons mee, bestaansvormen veranderen, liefde blijft ♡

Op Aarde Viering ♡

Ave Lees- en Leefgenoten!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees welkom, lees mee
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl