Lief Daar, waar ik vandaan kom

 

 

Ik wil je graag vertellen over hoe het hier op Aarde met mij gaat.

De laatste tijd viel het leven in een mensenlichaam mij zwaar. Het lichaam waarin ik woon doet al jaren haar best om alle functies te herstellen, echter is ze daar tot op heden niet in geslaagd. Wellicht is het te ingewikkeld of is ze te verzwakt, wat het ook moge zijn, het resulteert in voortdurende ziekte. 

Ik weet niet of je weet wat “ziekte” betekent, of hoe dat voelt. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik zal proberen het in woorden te benaderen. Als mens is je ziel verbonden met een lichaam. Wanneer er iets met dat lichaam aan de hand is, geeft dat een zeer onprettig gevoel. Ook kun je het lichaam waarin je woont moeilijker bewegen, treedt er soms kortsluiting op, wordt het zwart voor je ogen en valt je lichaam neer op de grond. Je bewegingsvrijheid vernauwt. Je kunt niet meer alles wat je bedenkt zomaar uitvoeren, je weet alles nog precies, maar je kunt het niet meer.

Het leven hier op Aarde lijkt veelal een kwestie van “doen” te zijn, althans dat is momenteel de tendens. Zodra je niet kunt mee- doen, ontstaat er vrijwel meteen een  enorm verschil in levenswijze- zowel ten opzichte van je eigen vroegere leven als van de levens van je medemens. 

Er ontstaat een volkomen andere dynamiek. Zowel fysiek, als mentaal, als sociaal. Ik moet toegeven dat ik dit proces  -veelal bij nader inzien - interessant vind. Wat er gebeurt doet me soms denken aan het moment waarop Alice in een gat valt. Een val die een nieuwe wereld opent.

Het is alsof iemand mij bij mijn hand nam en zei; “Ga je mee? Dit is je kans om het leven vanuit een ander perspectief te bekijken, de werelden achter de drukke vergankelijke wereld te ontdekken, dichterbij het wezenlijke te komen”

Misschien was jij het wel, die dat tegen mij zei. 

Zoals je waarschijnlijk al wist, ging ik als een alchemist in mijzelf op zoek naar de innerlijke steen der wijzen. Niet om metaal in goud te veranderen, maar om bepaalde conditioneringen en patronen te kunnen laten oplossen. Aanvankelijk had ik het plan een manier te vinden om mijn draagkracht te vergroten, maar toen leek het verkleinen van de last mij toch een beter idee en dat lukte. 

Alsof ik een verborgen route had ontdekt in de krochten van mijn geest. Het hol van het witte konijn. De val van mijn vroegere ik. De ontdekking van een nieuwe wereld. 

Ik koester het wellicht naïeve idee dat wanneer ik aan die wereld denk, jij de beelden kunt zien. Soms zou ik zo graag willen dat ik die verschillende dimensies kon filmen om het met andere mensen te delen, dat ik het kon vastleggen in een magisch boek waaruit de beelden tot je komen wanneer je het boek openslaat. Dat kan vermoedelijk niet, daarom vertel ik het aan jou, omdat er op Aarde niet veel over wordt gesproken. Dat mis ik en dan mis ik jou. Ik heb soms heimwee naar iets wat ik vergeten lijk te zijn. 

Ik vermoed dat het ontvouwen van de verschillende werelden deels voortkomt uit dat wat er gebeurt als je zo vaak ziek bent; het is telkens alsof je een beetje sterft. Het moment waarop je nog meer moet loslaten dan je voor mogelijk hield. Dat je je nauwelijks nog kunt bewegen,  niet meer weet waar je met jezelf naartoe moet, zelfs liggend in bed het gevoel hebt dat je valt. Het laatste restje levensenergie leg je bij de stapel reeds afgedane mogelijkheden tot er niets meer overblijft.

Het telkens een beetje sterven, gaat niet altijd op dezelfde manier. Soms is het chaotisch, beangstigend en vervreemdend. Soms troostend, vredig en verbindend. Soms is het alsof je volkomen verloren ronddwaalt in de donkerte, soms is het alsof je wordt gedragen en door verschillende lichtdimensies reist.

Na de laatste nobele poging van je geest om je aan wat dan ook vast te houden, lost dit streven op in iets wat veel groter of kleiner is dan dat. Gedachten vervagen tot minieme puntjes zonder horizon. Wensen zijn er niet meer. Er vormt zich een onzichtbare doorgang in je hart, pijn en berusting draaien om elkaar heen en vinden hun weg naar buiten. Het wezenlijke vindt haar weg naar binnen.

Dan val ik in slaap. Wanneer de ziekte in hevigheid toeneemt, breng ik meer uren slapend dan wakker door. Ik ben dankbaar voor mijn mooie dromen. Soms denk ik wel eens dat ik ze via jou ontvang.

Ik kom op prachtige plekken, ontdek verborgen routes die mij bijvoorbeeld in mijn 45km auto zomaar in Amerika brengen, ik maak onderweg veel foto’s en probeer dan vooral het licht zo mooi mogelijk vast te leggen, het licht is er vaak betoverend. 

Zo nu en dan staan de planeten heel dichtbij de Aarde, aan de hemel verschijnen rood oranje bollen, veel groter dan de zon. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven, zo mooi. Ik ontmoet bijzondere dieren, ook dieren die ik nooit eerder zag. Ik ontmoet wijze liefdevolle mensen en Nelson is daar vaak ook. Hoe mooier de droom, hoe makkelijker ik het leven overdag ervaar. Ze geven mij liefde, inzicht en kracht. 

Jij kent die plek, jij weet wat ik heb gezien en jij weet ook wat ik nog te zien zou kunnen krijgen, wat er allemaal nog meer mogelijk is. Naar dat laatste ben ik heel benieuwd. Dat is één van mijn grootste drijfveren om hier te blijven. Een nieuwsgierigheid heel diep van binnen. 

Ik ben blij dat ik dit aan jou kan vertellen, het betekent dat ik weer een beetje kan nadenken en weer voorzichtig durf te kijken naar wat komen gaat. 

Ik slaap nog erg veel maar kan ook weer even rechtop zitten, dat is een verademing. Verder kan ik mij nog nauwelijks inspannen en mijn hoofd suist enorm. Ik hoop dat ik weer zal herstellen naar mijn oude niveau. Je weet vast dat ik daar eerder niet zo blij mee was, omdat het leven op dat niveau ook al moeizaam verliep, maar het biedt in verhouding meer mogelijkheden dan dit. Ik zal zodoende de komende tijd blij zijn met iedere kleine progressie, dat is een gunstige bijkomstigheid; dankbaar zijn voor minder dan ik had. Je moet ergens beginnen. 

Tot zover één van de ruim zeven miljard verhalen die zich momenteel afspelen hier op Aarde. 
De Aarde is een wonderlijke planeet, ze biedt een thuis aan een ongelooflijke diversiteit levensvormen. Alles ontstaat en vindt zijn weg, verwarmd door de zon, zwevend in de ruimte, omringd door sterren en planeten. Een prachtige plek om met eerbiedige bewondering te mogen rondkijken.

Ik maak me zorgen om de Aarde. Ik denk dat het teveel voor haar is als we onze hebzucht niet kunnen bedwingen.

Ik vraag mij af hoe jij daarover denkt, of jij je ook zorgen maakt en wat de mens eigenlijk op Aarde bijdraagt. Als je wil mag je mij daarover vertellen, via mijn dromen of op een ander stil moment. 
Het mag ook over heel iets anders gaan, ik vind het hoe dan ook fijn om naar je te luisteren. Om samen te zijn. 

Dan voel ik mij thuis.Ave Lees- en Leefgenoten!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees welkom, lees mee
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl