Ik ben gelukkig

 

 

De ontmoeting met konijn Guusje markeert het begin van een nieuwe innerlijke pelgrimstocht. Meteen deed haar aanwezigheid mij de laatste restjes van een onaangename gebeurtenis vergeten. Ze losten op als sneeuw voor de zon, zoals het ego oplost in de liefde.

Iedere dag kwam er meer ruimte om de liefde als vanouds en toch nieuwer te laten stromen. Ik wist het weer zeker, nog zekerder dan eerst; er woont hier liefde, niets dan liefde, altijd.

De stilte is terug in mij, ik denk aan bijna niets en voel mij gelukkig. Gelukkig zonder reden of om alle redenen. Alsof ik verliefd ben, maar dan zonder persoon en kalmer.

Mijn lichaam doet haar best, het is niet eenvoudig. Alles kost haar moeite en de energie is schaars. Iedere dag moet ik meer van haar vragen dan ze aankan om het minimale te kunnen volbrengen. Ik dank haar voor de kracht die ze heeft om mijn kleine wensen in vervulling te laten gaan. Een wens als een bloesemboompje planten voor Nelson. Een mooie wilgentak voor Guusje zoeken. Samen thee drinken in de zon.

Hoe langer ik stil ben, hoe geruststellender ik het in leven zijn ervaar. Ik doe weinig, maar alles gaat zijn gang. De vogels, de zon, de wind, de voorbijgaande wolken. Een vogel fluit. We kijken alle vier naar de hoge boom. Ik glimlach om onze gebundelde aandacht. Kort later hervatten we onze bezigheden,  Iep speelt met een kluitje, Guusje strijkt haar oren, Abel zoekt zijn bal en ik kijk.

Aan het einde van de dag hangt mijn haar in rommelige slierten langs mijn gezicht. Ik heb modder, stro, gras en pootafdrukjes op mijn kleren. Ik ben gelukkig.

 


Ave Lees- en Leefgenoten!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees welkom, lees mee
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl