Kinderwens - De lucht is zwanger

 

Nu ik 35 jaar en vier maanden op Aarde ben, dringt het steeds vaker tot mij door dat ik in dit leven waarschijnlijk geen moeder word. Onlangs vroeg ik mij af of het geen tijd wordt om daar eens verdrietig over te zijn. Tot dusver heeft deze voorlopige conclusie mij slechts een enkele keer tot tranen bewogen dus stelde ik mijzelf de vraag of ik misschien niet iets verdring.

Toen ik 30 jaar was, ervoer ik aangaande dit vraagstuk voldoende tijd en ruimte. Er kon nog van alles gebeuren. Ik wist toen niet dat er vijf jaar later op fysiek vlak niets ten goede veranderd zou zijn, gelukkig wist ik dat niet. Hoop lijkt soms steeds meer op niet-weten.

Vroeger was ik een bevlogen poppenmoeder. Met hart en ziel zorgde ik voor mijn pop. Ik wist wat haar lievelingsjurkje was, wanneer ze niet zo lekker zat en even verplaatst moest worden, ik wist wanneer ze wilde slapen, wanneer ze zin had om naar buiten te gaan, ik deed mijn best haar zo goed mogelijk te leren kennen en voor haar te zorgen. Als iemand mij vroeg wat ik later wilde worden; moeder!

Ik verwachtte dat het moeilijk zou zijn om te accepteren dat deze kinder- wens, mijn wens als kind, niet in vervulling gaat. Maar zelfs nu de tijd gaat dringen en ik eigenlijk wel weet dat de kans heel klein is dat mijn lichaam ooit sterk genoeg wordt om moeder te zijn, voel ik mij daar heel rustig onder.

Er is zoveel veranderd in mij. Het is alsof “iets willen” niet meer in mijn gevoelens en gedachten voorkomt. Althans, ik wil natuurlijk wel eens wat, maar dat beperkt zich tot kleine dingen met betrekking tot vandaag. Een kleine wandeling bijvoorbeeld of chocolade.

Wat ik óók graag wil is met andere ogen naar de wereld kijken zodat ik dingen kan zien die ik voorheen niet zag. Ik wil graag iedere dag (minstens) een sprankje van het wonder ervaren, het wonder waarin wij zijn. Het wonder dat we er zijn. En vanuit dat gevoel wil ik graag leven; “An everyday sort of magic”
 

Ik las; “Het spirituele levensveld wordt toegankelijk wanneer wij ons ‘willen’ overgeven aan God of de Bron”. Dat is denk ik met mijn willen gebeurd. Het was niet eenvoudig maar nu het eenmaal zo is, is het een bijzonder rijke ervaring. Terwijl ik met lege handen dacht te staan, ervaar ik nu rijkdom, overvloed. Alles is er.

Vanuit dat nieuwe gevoel kwam de vraag waarom ik in dit leven dan nog zelf zou willen meemaken hoe het is om moeder te zijn. Er zijn immers ook al zoveel moeders. Ik vind het leuk om naar de ervaring van deze vrouwen te luisteren, maar de wil om dit zelf te ervaren is ergens diep van binnen opgelost en er is ruimte voor teruggekomen. Een warme energie stroomt door mijn lichaam, door mijn geest, door mijn ziel. Een veld van mogelijkheden openbaart zich. De stroming verbindt en maakt mij vrij. Ik geef mij over, de lucht is zwanger.
Ave Lees- en Leefgenoten!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees welkom, lees mee
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl