What you seek is seeking you - Over buiten de gebaande paden

 

 

 

Kort geleden zag ik deze foto, twee handen ineen. Ik heb de afbeelding opgeslagen waarmee het beeld ook ergens bij mij diep van binnen opgeslagen werd. Later droomde ik er over, het was een droom waarin ik mij volkomen thuis voelde. Mijn lichaam was niet meer ziek, ik bracht mijn dagen niet meer door in bed, ik voelde mij vrij en tegelijkertijd op een prettige wijze begrensd. 

Toen ik wakker werd, wilde ik mijn ogen nog heel even niet opendoen. Ik probeerde terug te gaan naar de energie die mij in mijn droom had omringd en vervuld met vertrouwen. Ik zocht in die wereld tussen slapen en waken nog één keer de aanraking met die hand en ik vond wat ik zocht.
Dat zei Rumi al; "What you seek is seeking you". De hand nam mij mee terug naar de nacht, de nacht waarin alles lichter kan zijn. Ik ontmoette gelijkgestemde mensen op mooie plekken, werd vergezeld door dieren en mijn lichaam voelde heel sterk. Ik was telkens precies in het nu, waardoor alles meer dan levensecht aanvoelde. Telkens precies in het nu van mijn droom.

De dag die hierop volgde was een fysiek moeizame dag. Ik kon nauwelijks op mijn benen staan.
Maar met het openen van mijn ogen was de energie van mijn droom niet verdwenen. Fysiek wel, maar geestelijk was ik nog steeds verbonden met een goede sfeer. Het was er nog en omringde mij. Ook al heeft mijn lichaam het voortdurend moeilijk, het voedde mij met vertrouwen.
Het ging niet om vertrouwen in een betere toekomst, maar een vertrouwd gevoel in het nu, te midden van alles.

Het is alsof ik via mijn dromen openingen vind naar andere werelden. Wanneer ik eenmaal in die wereld ben geweest, kan ik er ook naartoe gaan als ik wakker ben. Want ik weet het gevoel, de frequentie of welke naam je ook aan de coördinaten zou willen geven.

Het gevoel waarin ik droom, helpt mij soms dagen. Het vult mij met een bepaald gevoel, omringt mij met een bepaalde sfeer. Alsof dromen mijn ziel zalven.

Nu ik mij noodgedwongen minder kan bewegen, en daardoor minder prikkels van “alledag” opvang, is het alsof ik mij steeds meer bewust word van “wat er is” als je niet steeds ergens mee bezig bent. En steeds meer bewust van wie je bent, als je niet je best doet iemand te zijn.

Dat gevoel doet mij denken aan de woorden: The Universe is in you.
Hoe stiller mijn leven werd, hoe meer er tevoorschijn kwam van wat ik eigenlijk altijd een beetje had gemist.

Het is dan soms ook een wat paradoxaal gevoel als mensen denken - en ik zelf ook heb gedacht -
1) Dat ik “zoveel mis”
2) Dat ik zoveel niet kan
3) Dat er zoveel meer voor mij is weggelegd.
Vanzelfsprekend ben ik hierover zelf ook verdrietig geweest, maar wanneer ik deze gedachte vanuit een dieper oogpunt aanschouw, kom ik eigenlijk tot de conclusie
1) Dat ik betreft de  voor mij interessante en wonderlijke lagen van het leven veel minder mis dan de drukke mensen om mij heen
2) Dat ik mijzelf heb leren kennen in een gebied buiten de gebaande paden en dat daar heel veel bleek te kunnen
3) Dat er in dat gebied zoveel is wat echt voor mij is weggelegd.

Ik bedank mijn lichaam voor alles wat we nog samen kunnen, zoals; kijken, ervaren, denken, schrijven, voelen, samenzijn met andere leef- genoten en tijd doorbrengen op Aarde en in Dromen.
En ik identificeer mijzelf niet meer met het "ziek zijn" van mijn lichaam. Als mensen vragen hoe het met mij gaat deel ik ons altijd even in tweeën, dan vertel ik iets over mijn lichaam en iets over mijzelf. Mijn ziekte is slechts een verhaal. Mijn lichaam een woning waarin ik verblijf. Wat daar doorheen schijnt dat ben ik.  

The Universe is in you.
Dat vind ik een inspirerende, troostende, interessante, nieuwsgierige, mooie gedachte.
Ik hoef nergens naartoe om Alles te ervaren, want Alles wat ik zou willen ervaren is daar waar ik ben. Twee handen ineen.

Reacties

Madrason op 23-01-2014 15:54

Je bent op een goede weg

terecht gekomen

durf door te bouwen

aan luchtkastelen

en aan zelfvertoruwen

en blijf dromen!

Leon Coray psn Madrason

HansDeZwans op 13-02-2014 13:46

'Ik hoef nergens naartoe om Alles te ervaren, want Alles wat ik zou willen ervaren is daar waar ik ben.' -> dit is zo prachtig, zo eenvoudig verwoord. Je hebt er mij door geraakt.

bernd timmerman op 20-02-2014 09:45

Prachtig.Weet niet hoe ik hier kwam. Heel waar en mooi.

Isrid op 08-03-2014 21:24

Hallo Maartje,

Kun je laten weten waar je deze foto zag? Heb je een foto van de foto genomen of heb je de link opgeslagen? 

Ik maak theater met 16-18jarigen en kan deze foto wellicht goed gebruiken bij een voorstelling die we maken. Hij past er qua sfeer heel goed bij.

Zou je willen laten weten?

Isrid

Isrid op 08-03-2014 21:35

Dag Maartje, 

Na het verzenden van mijn berichtje aan jou heb ik pas gelezen wat voor site dit is en wat je schreef. Wat heftig, in verdriet en in schoonheid.

Wonderlijk genoeg gaat onze voorstelling daar ook over: over schoonheid, verdriet, geluk, oog en oor voor elkaar hebben, pijn, afscheid, liefde.

Ik wens je alle goeds en moois en lichtheid.

Groet

Miriam

Isrid op 09-03-2014 13:23

(mocht je je afvragen of mijn naam nou Isrid of Miriam is, beide namen zijn van mij)

En voor als je het fijner/prettiger vinden info over de foto naar mij te mailen dan op deze blog te zetten, stuur ik je mijn mailadres.

Ik hoop dat je het niet vervelend vindt dat ik naar de foto vraag. Ik wilde m gebruiken maar dan groter dus als ik de foto alleen van je site kopieer en plak en vervolgens vergroot , wordt dat lelijk blokkerig ivm de pixels.

Dag hoor, en dank voor je tijd en moeite dit te lezen.

Laat me ook weten als je dit niet op prijs stelt, dan zal ik je er uiteraard niet meer om vragen. 

Groeten

Isrid (Miriam)

Anouk op 05-02-2015 18:18

Heeeel erg mooi! Dankjewel!!!

Ave Lees- en Leefgenoten!

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Wees welkom, lees mee
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl